Opleiding BLS / AED 

De cursus ‘BLS/AED’ wordt gegeven aan groepen met een grootte van maximaal 6 personen. In een cursus van 4 uren leert u reanimeren en werken met de AED volgens de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

De cursus wordt aan iedereen die overweegt een AED aan te schaffen ten zeerste aangeraden. Tijdens de cursus kan er gebruik gemaakt worden van verschillende typen AED, in overleg. Ook kunt u zich na het volgen van de cursus opgeven voor burgerhulpverlening.

Doelgroep

Iedereen van 16 jaar en ouder kan deze opleiding gaan volgen.

 

Doelstelling

Na het volgen van deze opleiding is de cursist in staat tot het zelfstandig werken met een AED.

 

Onderwerpen:

Wanneer gebruik je een AED, wat is de werking van een AED, hoe gebruik je een AED

 

Vooropleiding:

Een geldig diploma Eerste Hulp wordt aangeraden, maar is niet verplicht

 

Opleidingsduur:

1 dagdeel van 4 uur

 

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is samengesteld in opdracht en onder toezicht van de stichting Koninklijke Nationale Organisatie voor Reddingwezen en Eerste Hulp bij Ongelukken “Het Oranje Kruis” en de Nederlandse Reanimatieraad.

 

Certificaat/diploma

De opleiding zal worden afgesloten met een praktijktoets waarop een voldoende gehaald moet worden. Daarna zal het diploma van de Nederlandse Reanimatieraad worden afgegeven. Met dit certificaat kunt u zich opgeven als burgerhulpverlener bij HartslagNu

 

Geldigheidsduur

Aangezien het noodzakelijk is te allen tijde te beschikken over parate kennis en vaardigheden is het noodzakelijk de herhalingslessen AED te blijven volgen. Het diploma verliest steeds na 2 jaren zijn geldigheid.

 

Prijs

Kosten cursus: op aanvraag

NB. Deze kosten worden vaak door uw zorgverzekeraar vergoed